Op 12 februari heeft Jan van Muyden, voorzitter van het Veluwefonds, officieel afscheid genomen als bestuurslid van onze stichting. Jan van Muyden was in 2012 samen met Hennie Beelen, Joop van Nuijs en Henriëtte Tiemens oprichter van het Veluwefonds. Sinds de oprichting is hij als voorzitter ‘de constante factor’ geweest in het bestuur. Een jaar geleden heeft hij al aangegeven een stap terug te willen gaan doen.

Onvermoeibaar

Jan is de afgelopen negen jaar onvermoeibaar geweest in zijn inzet voor het Veluwefonds. Van het voorzitten tot het notuleren van vergaderingen en van het bemensen van het kraampje van het Veluwefonds op een congres tot het schrijven van plannen. Door zijn achtergrond als bioloog kon hij respect afdwingen bij de vakmensen en door zijn bestuurlijke ervaring als wethouder in Voorst wist hij goed de weg te vinden bij overheden. Maar boven alles zal iedereen zijn vrolijkheid en vastberadenheid direct voor de geest kunnen halen.

Successen 

We noemen graag een aantal van de behaalde successen die er zonder Jan niet zouden zijn geweest: de Rabo StreekRekening, de Erkend Veluwse Streekproducten (logisch voor een voormalig parttime-aardappelboer!), de landschapsveilingen waar tienduizenden euro’s zijn opgehaald voor vele Veluwse projecten, onze hulp bij de totstandkoming van de Crossbill Guide, Veluws Water, biodiversiteitsontwikkeling in gunningscriteria en natuurlijk habitatbanking.

 Adviseur habitatbanking

Het Veluwefonds prijst zich gelukkig dat Jan nog niet helemaal bij ons weggaat. Hij zal zich namelijk nog steeds als adviseur blijven inzetten voor het project Habitatbanking. Namens zowel de huidige als voormalige bestuursleden en alle anderen met wie je samengewerkt hebt willen we je graag bedanken voor alles wat je voor de Veluwe en het Veluwefonds hebt betekent: bedankt Jan!

Bij zijn afscheid heeft Jan, uiteraard op gepaste afstand, een op Veluws hout afgedrukte foto van de bekende Veluwse fotograaf Geurt Besselink ontvangen.

 

Nieuwe voorzitter: Mark Sandmann  

We zijn erg blij dat we in de persoon van Mark Sandmann een goede opvolger voor Jan van Muyden hebben gevonden. Mark is werkzaam als wethouder in de gemeente Renkum. Hij is geboren en getogen in Apeldoorn en ook voormalig wethouder van die gemeente. Daarnaast is hij vice-voorzitter van de VeluweAlliantie geweest. We durven dus wel te stellen dat de Veluwe hem in zijn bloed zit! Binnenkort zal Mark zich graag verder aan u voorstellen en vertellen over de toekomstplannen voor het Veluwefonds.

plaquette Jan van Muyden
foto heide bij Radio Kootwijk