Hoewel we een kleinere stichting zijn doen we als Veluwefonds ieder jaar ons best om met onze middelen een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan de Veluwe: ‘het Veluwefonds is hét fonds van en voor de Veluwe. Wij ondersteunen initiatieven die de Veluwe nog sterker en mooier maken. Natuur is hierbij ons speerpunt.’
2023 lijkt met bijna tien projecten op de rol een uitstekend Veluwejaar te worden! Allereerst zijn we dit jaar terug in Putten, waar we met dank aan de bekende Veluwse sapfabrikant Riedel een bijdrage leveren aan het Philavoedselbos.

Herstel beken- en sprengen

In de tweede helft van het jaar steunen we
weer een project in samenwerking met Riedel: in Wenum-Wiesel zullen we bijdragen aan het herstel van het beken- en sprengensysteem.
Daarnaast hebben we besloten om dit jaar vijf middelgrote projecten te ondersteunen. Bij het vaststellen van de begroting hebben we de financiële ruimte gevonden om in 2023 meer dan gebruikelijk te investeren. En daar zijn we natuurlijk voor! Kijk gedurende het jaar op
onze site  of volg ons LinkedInaccount  om het nieuws rondom deze ‘vijf’ te volgen, want we werken er nog hard aan.

Kijkvensters

Als laatste, maar zeker niet als minste, verwachten we dit jaar samen met IVN nog twee Kijkvensters te plaatsen. Om precies te zijn: in Epe en Ede.
Overigens doen we als Stichting Veluwefonds nog meer. Zo waren we woensdag 29 maart natuurlijk aanwezig bij het jaarlijkse Veluwecongres van de VeluweAlliantie. Daar hebben we met twee workshops
getiteld ‘Show me the money!’ bijgedragen aan de discussie over een Ontwikkel- en Beheerfonds voor de Veluwe. Het congres vond plaats in het Paviljoen van Park de Hoge Veluwe. En zeg nou zelf: zo’n geweldig uitzicht vanuit je bijeenkomst vind je toch alleen op de Veluwe?!
Kortom: ‘Steun ons en zorg ervoor dat we de Veluwe behouden voor haar bewoners en bezoekers, nu én voor toekomstige generaties.’ Word donateur/partner en/of geef direct. dan gaan wij ons best doen voor een 10 e project in 2023!