Rabobank Apeldoorn en Omgeving lanceert de Rabo StreekRekening. Met dit zakelijk spaarproduct ondersteunen spaarders én de Rabobank duurzame initiatieven op de Veluwe. Dat bleek tijdens een bijeenkomst die is georganiseerd door de Rabobank en het Veluwefonds.

Tijdens de bijeenkomst op 4 juni in Apeldoorn overhandigde het Nationale Groenfonds op symbolische wijze een eerste inleg op deze streekrekening. Het Groenfonds legt een bedrag van 5 miljoen euro in, maakte Jac Meter van het Nationaal Groenfonds bekend.

De Rabo StreekRekening
Ondernemingen, verenigingen of stichtingen die spaargelden op de Rabo StreekRekening plaatsen ontvangen een variabele rente. De Rabobank doneert jaarlijks een bedrag ter waarde van 5 procent van de ontvangen rente aan een goed doel. Bij deze Rabo Streekrekening is dat Stichting Veluwefonds. Door het inlegbedrag van Nationaal Groenfonds doneert de Rabobank na een jaar 2.500 euro aan Veluwefonds. Ook gaf Groenfonds aan zelf ook 5% te willen doneren. Hierbij komt het bedrag al op 5.000 euro. De verwachting is dat ondernemingen, verenigingen of stichtingen het voorbeeld van het Groenfonds zullen volgen door maatschappelijk verantwoord te sparen via de Rabo StreekRekening. Ronald van Wetering, directeur Bedrijven Rabobank Apeldoorn en Omgeving: “We zijn trots dat we tot deze unieke samenwerking zijn gekomen en hiermee echt relevant kunnen zijn voor onze lokale omgeving. De opkomst vanavond toont dat ook ondernemingen en verenigingen dit onderwerp omarmen en betrokken zijn bij de leefwereld om ons heen.”

Stichting Veluwefonds
Veluwefonds investeert deze gelden, samen met andere donaties, in duurzame initiatieven op de Veluwe. Voorbeelden van initiatieven die met financiële steun van het Veluwefonds zijn gefinancierd zijn onder meer het beheer van heidevelden door schaapskuddes, het behoud van historische fruitrassen in hoogstamboomgaard in Terwolde en het plaatsen van zitbanken en picknickbanken in natuurgebieden. “Het Veluwefonds gaat voor economische en ecologische samenwerking”, vertelt Jan van Muyden, voorzitter van Veluwefonds. “Wij willen partijen bij elkaar brengen om dat te kunnen realiseren. De geweldige eerste inleg van het Nationaal Groenfonds is voor ons een belangrijke steun in de rug.”