Onlangs heeft Stichting Veluwefonds zich aangesloten bij de VeluweAlliantie. Deze groep van grondeigenaren, ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden werkt samen aan de ambities van de VeluweAgenda. 

De gedeelde doelstellingen op het gebied van economie en ecologie, van toerisme en natuur passen ons (sinds 2012) als een jas. We verwachten onder andere bij te kunnen dragen door financieel te faciliteren. In het verleden hebben we dat ook al gedaan, bijvoorbeeld bij de totstandkoming van de Veluwse Crossbill Guide. Daarnaast kan het Veluwefonds penvoerder zijn voor subsidieaanvragen in Brussel, Den Haag of Arnhem.

Willem Bijleveld, voorzitter van de Veluwse samenwerking: “We zijn erg blij dat het Veluwefonds nu deel uitmaakt van ons netwerk. Een fonds is een belangrijke nieuwe partner en het Veluwefonds brengt bijna 10 jaar aan geschiedenis en ervaring met zich mee. Het Veluwefonds kan hét fonds worden waarin particulieren en bedrijven hun betrokkenheid bij de Veluwe willen verzilveren”.

Als Veluwefonds willen we graag herkend worden als hét fonds van en voor de Veluwe. Voorzitter van het Veluwefonds Mark Sandmann: “Het was voor ons een logische stap om ons aan te sluiten. Met vele partijen in de Alliantie werken we al samen en dit is de club op de Veluwe waar het de komende jaren gaat gebeuren. Met recht onze ‘natuurlijke habitat’ dus.”

Meer informatie, nieuws en projecten van de VeluweAlliantie vindt u op Veluweop1.nl

logo veluwe op 1