landschapsveilingVOOR WIE VAN DE VELUWE HOUDT:

VELUWEDINER MET LANDSCHAPSVEILING OP 31 MEI 2017

Het Veluwefonds nodigt u graag uit voor het Veluwediner met Landschapsveiling op woensdag 31 mei 2017. Evenals voorgaande jaren zijn wij weer te gast bij Van der Valk hotel De Cantharel te Apeldoorn.
De datum nadert: meldt u aan en neem uw partner of relaties mee!
Mocht u zich al aangemeld hebben dan zien wij uit naar uw komst. Beschouw dit bericht dan als een aansporing het nog eens door te zenden aan uw relaties.

 

Interessant voor zakelijk gebruik

Samen met de Bekenstichting, kwartaalblad Nieuwe Veluwe en stichting Erkend Veluws Streekproduct bieden wij u een uitdagend programma. U kunt al netwerken tijdens de ontvangst en wij bieden u een heerlijk en geanimeerd diner aan. Wilt u met uw relaties aan één tafel zitten, laat het ons weten bij uw aanmelding.

Tijdens de Landschapsveiling kunt u bieden op unieke Veluwse belevenissen, zowel voor uzelf als voor uw relaties of medewerkers. Wat is er leuker dan als teambuilding met elkaar echt op de hei op te gaan, of om ’s avonds als de schemer valt met de jachtopzichter het veld in te trekken?

Kom met uw relaties naar het Veluwediner en help ons met uw biedingen de Veluwse natuur te versterken.

Programma

Vanaf 15:00 u: Wandelexcursie langs Koppelsprengen

In het middagprogramma kunt u onder begeleiding van gidsen van de Bekenstichting mee met een wandelexcursie langs de Koppelsprengen bij Ugchelen. Het verhaal van de avond kunt u hier vast in het echt zien. De gidsen vertrekken vanaf 15:00 u. Als u mee wilt lopen, geef dat dan >>hier  aan bij uw aanmelding. U ontvangt dan t.z.t. nadere informatie over plaats en tijd van vertrek.

Echt Veluwe, de Erkende Veluwse Streekproducten

Om 17:00 u ontvangst met een glaasje en lokale lekkernijen.

We beginnen in de sfeer van de Erkende Veluwse Streekproducten. In het afgelopen jaar zijn er weer nieuw gecertificeerde producenten bij gekomen. Gedeputeerde J.J. van Dijk zal hen hun certificaat uitreiken.  We feliciteren hun en staan met Jan Dirk van de Voort (Remeker kaas van De Groote Voort) en met de nieuwe VisitVeluwe directeur Herre Dijkema stil bij de betekenis van Erkende Veluwse Streekproducten voor de lokale economie.

Sprengen en beken als bron voor economie en ecologie op de Veluwe

Bij ‘Veluwe’ denken velen aan bos, heide en zand. Maar niets heeft zoveel invloed op natuur, landschap en economie van de Veluwe als water. Landschapshistoricus Ferdinand van Hemmen vertelt ons hoe sprengen en beken de motor vormden voor veel Veluwse industrie zoals de papierindustrie. Tegelijk heeft dat geleid tot een zeer gevarieerd sprengenlandschap. Hoewel de fabrieken nog wel op de oude locaties staan, maken zij geen gebruik meer van het sprengenwater als krachtbron of grondstof. Arie Hooimeijer, directeur van het Kenniscentrum Papier en Karton, laat ons zien dat papierfabrieken opnieuw een relatie met hun natuurlijke omgeving aangaan door bermgras als grondstof te gaan gebruiken.

Veluwediner, the place to be, ofwel daor mu’j’ wêên

Vanaf 18:00 u nodige wij u uit aan het Veluwediner. Kom met uw relaties samen aan een ronde tafel zitten. En geniet tussen de verschillende gangen door van de boeiende inleidingen en een innerverende Landschapsveiling voor de Veluwe. Onder de inspirerende leiding van veilingmeester André Baars (burgemeester van Ermelo) kunt u hier uw slag slaan en de Veluwe een boost geven!

Tegen 23:00 u sluiten wij deze prachtige avond af.

Aanmelden

Om zeker te zijn van een plaats vragen wij u zich aan te melden, ook voor de bekenexcursie.

Voor aanmelden klik hier >>

U treft hier het programma met de veilingcatalogus aan.