​Veluweliefhebbers opgelet! In november komt het nieuwe boek uit van onze favoriete fotograaf Geurt Besselink. U kunt zich nu al voorinschrijven voor deze uitgave.

Dit is wat hij zelf schrijft over Veluwe, Onverwacht weerzien: “Regelmatig krijg ik de vraag of er nog een herdruk komt van het eerste Veluweboek (Onvergetelijke ontmoetingen). Er komt geen herdruk maar wel een compleet nieuw boek over de bewoners van de Veluwe en natuurlijk de diverse landschappen. Er is inmiddels genoeg kwalitatief en goed materiaal gemaakt om in het nieuwe boek op te nemen. Dat is veel boeiender dan een herdruk. Ik ben ruim een jaar bezig geweest om de beelden bij elkaar te zoeken op onderwerp, sfeer, kleur, vorm, omstandigheden, type landschap, standpunt, etc. De foto’s beslaan een periode van 35 jaar fotograferen op de Veluwe. De meeste zijn de laatste 10 jaar gemaakt.

En natuurlijk zijn er nieuwe bewoners! Waarvan de wolf wel de meeste aandacht heeft gekregen. Afgelopen jaren heb ik veel tijd besteed om ze voor de lens te krijgen. De wisenten zijn er niet op eigen gelegenheid gekomen maar zeker zo fotogeniek. Het boek doorloopt de vier jaargetijden en er is veel aandacht voor dieren waaronder wild en vogels. Het formaat is gelijk aan de andere boeken (24 x 30 cm). Veel foto’s en weinig tekst.

Ik heb getracht het weer beter te doen dan de vorige boeken. Ik denk dat het zeker is gelukt!

De voorinschrijving voor het boek vindt u de website van Geurt Besselink. Uiteraard kunt u daar ook meer lezen, maar vooral zien, over het werk van Geurt Besselink

cover Veluwe , onverwacht weerzien