Het project Water drinken voor de Veluwe is een van de tien winnaars van de Veluwe Prijsvraag. Het project van het Veluwefonds was door de jury uitgekozen uit 300 inzendingen.

“De diversiteit van de inzendingen lijkt op de diversiteit van de Veluwe: er waren inzendingen waar rust vanuit ging, maar ook actie. Eén ding hadden ze gemeen: een buitengewoon grote liefde voor de Veluwe!”, aldus juryvoorzitter Marije Storteboom.

Mooiste natuurgebieden

Vorig jaar werd de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De regio won daarmee van het Rijk € 300.000 om de Veluwe nóg aantrekkelijker te maken. Om goede ideeën en initiatieven te krijgen voor dit geldbedrag, schreven de provincie Gelderland en de VeluweAlliantie een prijsvraag uit. Er kwamen ruim 300 inzendingen uit het hele land binnen. Die varieerden van apps en afgelegen vakantiehuisjes tot de herintroductie van kangoeroe’s.
De tien winnende ideeën krijgen € 1000 en kunnen hun plan met hulp van de provincie uitwerken. Daarvoor is in totaal € 300.000 beschikbaar. “Met deze plannen zijn we weer een stap dichter bij het doel van provincie en de regio, namelijk de Veluwe weer de beste vakantiebestemming van Nederland maken”, aldus gedeputeerde Bea Schouten. “Daarvoor moeten we onze natuur behouden en dit soort goede ideeën voor recreatie stimuleren.”

Meer informatie:
Informatie over project Water drinken voor de Veluwe
Juryrapport >>